Roeivereniging Ambiorix

De naam van de vereniging luidt: “Roeivereniging Ambiorix”, afkomstig van de eerste sloep die de vereniging in bruikleen had. Ambiorix de vorst die ca. 50 jaar voor Christus, het durfde op te nemen tegen de geldende heerschappij van de Romeinse keizer Julius Caesar. Hoewel die sloep niet langer tot onze beschikking staat, zijn we wel van mening dat de naam pakkend is en daarom kan blijven. Ze is in de roeiwereld ondertussen een begrip geworden.

De vereniging bestaat momenteel uit drie bestuursleden voorzitter Gerda Hartkamp, secretaris Brenda Frik en penningmeester Petra Attema, totaal 10 leden. Het feit dat de vereniging niet groter is, heeft te maken met de bezetting van de sloep.

Ieder lid wil nl. graag kunnen roeien. Er zijn acht plaatsen, zgn. doften, in de Rode Draak. Een nadeel hiervan is dat er aan contributiegelden niet genoeg binnen komt. De vereniging is dus voor het grootste deel afhankelijk van sponsoring.

Onderhoud van de sloep wordt met elkaar gedaan om zoveel mogelijk te samenwerken, wat weer resultaat brengt qua teambuilding.

 

Met de hulp ( mankracht, advies en materiaal ) van dienstensponsor
Schilderwerken Jan Frik is onze sloep weer mooi in de lak gezet.

janfrik-160x160

Schilderwerken Jan Frik